Products‪» Spices‪» Baking‪»

Prymat SOKERI KANELILLA KAKKUIHIN JA JÄLKIRUOKIIN 15G

Prymat SOKERI KANELILLA KAKKUIHIN JA JÄLKIRUOKIIN 15G


Price
1,65 + delivery costs
Incl. VAT 25.5 %


Quantity
pc



Delivery time approximately 3 - 15 day(s).
Availability
Approximately 3 - 15 day(s) from the order. The reliability of the estimation is good.

Detailed availability
Notify me when this product is in stock again


Product description
Jälkiruoat täydentävät mukavasti illallisia, ja kanelilla maustettuna ne ovat todellista makupalaa. Kaneli, joka on Prymatin sokeri-kaneli- seoksen ainesosa kakkuihin ja jälkiruokiin, on monipuolinen mauste, jota käytetään innokkaasti monissa eri keittiöissä ympäri maailmaa. Sen ainutlaatuinen tuoksu antaa ruokille ja jälkiruokille erityisen vaikutelman. Inkiväärin ohella se on yksi eniten käytetyistä mausteista varsinkin syksyllä ja talvella.

Sokeri kanelilla kakkuihin ja jälkiruokiin Prymat on yhdistelmä valkoista sokeria ja kuivattua kanelia. Mausteella on miellyttävä, hieman ruskea väri. Tämän ansiosta sillä maustetut makeat herkut saavat tyypillisen värin. Jauheena oleva kaneli on valmistettu kuivatusta, hienoksi jauhetusta kanelipuun kuoresta. Siinä on mausteinen ja makea aromi ja hieman polttava maku, mutta samalla se on riittävän herkkä käytettäväksi monissa makeissa ruoissa. Mausteisuuden ja makeuden yhdistelmän ansiosta jälkiruoat, joihin on lisätty sokeria ja kanelia Prymat-kakkuihin ja jälkiruokiin, saavat ainutlaatuisen maun, jossa on ripaus mausteista, itämaista aromia. Kaneli on monipuolinen mauste, joka sopii hyvin myös aniksen, inkiväärin ja hunajan kanssa, mikä tekee sen käyttömahdollisuuksista keittiössä lähes rajattomat. Kaneli yhdistettynä sokeriin on harmoninen kaksikko, joka löytää varmasti paikkansa jokaiseen keittiöön.


Kaneli on yksi maailman vanhimmista mausteista. Maininta tästä mausteesta esiintyi noin vuonna 2800 eKr. yhden Kiinan keisarin yrttikirjassa. Kanelista voit lukea myös Raamatusta, jossa se on kuvattu yhdeksi Arkin voiteluöljyn ainesosista. Muinaisessa Egyptissä siitä valmistettiin suitsukkeita. Sen toivat Eurooppaan foinikialaiset ja arabikauppiaat, joilla oli monopoli kanelikaupassa 1500-luvulle asti ja jotka kykenivät mestarillisesti salaamaan sen alkuperän myöhemmiltä vastaanottajilta. Vuonna 1636 hollantilaiset ottivat kanelipuun Ceylonin saarelta ja aloittivat sen viljelyn. Sri Lankan lisäksi kanelia viljellään myös Intiassa, Brasiliassa, Indonesiassa sekä Karibianmeren ja Intian valtameren saarilla. Kaneli on ainoa kasvin kuoresta saatu mauste. Kanelipuun tai -pensaan oksat leikataan pois, kun ne ovat noin 3 senttimetriä paksuja. Kun turha ulompi kuori on kaavittu pois veitsellä, arvokas sisäkuori paljastuu. Se leikataan oksaa pitkin ja sitten sen poikki kahdella pyöreällä leikkauksella. Oksasta erotettu kuorenpala kääritään rullalle ja kuivataan. Tällä tavalla ns kanelitankoja.

Tiesitkö, että kaneli on maailman vanhin ja yksi suosituimmista mausteista? Muinaisina aikoina sitä pidettiin vahvana afrodisiaakina ja uskottiin, että tämän mausteen kantaminen mukanaan torjuisi sairauksia.

Weight
0,015 kg(Includes the weight of the packaging)


Brand